София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Бисер Петков: Всеки министър носи оставката в джоба си

Оставката на Порожанов няма да доведе до трусове в държавата

Бисер Петков: Всеки министър носи оставката в джоба си

Оставката на Порожанов няма да доведе до трусове в държавата

1 годинаОбщество 22 Боряна Райчева


„Всеки министър носи оставката си в джоба си. Не мисля, че оттеглянето на Румен Порожанов ще доведе до трусове в държавата. Реакциите по отношение на информацията в медиите в кабинета са адекватни“, коментира пред БТВ социалният министър Бисер Петков. 

„Всяко лице само може да си изчислява пенсията. От НОИ са осигурили приемни, в които служители ще консултират хората преди да са подали документи. Законът разрешава на осигуряващите се хора да изберат трите най-добри години преди 1997-ма за изчисляване на пенсията. Хората ще могат да избират до края на 2021 г. как да им се изчислява пенсията – по новата, или по старата методика“, посочи Петков. 

„Предвиждаме увеличаване на броя на хората и на количеството помощи за отопление. За тази година са предвидени с 40 млн. лв. повече по тази програма и парите, които ще се отпуснат, стават 120 милиона. Предвиждаме с 20 процента увеличение на най-уязвимите групи, пенсионери, инвалиди и самотни родители. Помощите на семействата с деца, които не ходят на училище, ще бъдат намалявани с 30 процента. По този начин искаме да стимулираме децата да посещават учебни часове“, каза още социалният министър.