София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бившият британски премиер Борис Джонсън иска 1 милион долара за интервю с Тъкър Карлсън

Бившият премиер разкритикува Карлсън след интервюто му с Путин

2 месецаПолитика 3

След интервюто на американския журналист Тъкър Карлсън с руския президент Владимир Путин, Карлсън разкри, че за интервю с Борис Джонсън от Обединеното кралство бившият премиер е поискал хонорар от един милион долара.

В интервю с основателя на Blaze TV Глен Бек за опита си от разговора с руския президент Владимир Путин, Карлсън каза, че когато интервюто с Путин е било разпространено, Борис Джонсън незабавно осъдил и заклеймил Карлсън като "инструмент за Кремъл".
След това Карлсън се опитал да се свърже с Джонсън за интервю, за да обсъди мнението му за украинската война, който от своя страна се съгласил, но при едно условие: милион долара.
„Най-накрая един съветник се свърза с мен и каза: „Той ще говори с вас, но това ще ви струва един милион долара“. Той иска милион в щатски долари, злато или биткойн – това се случи преди вчера или два дни !" - каза Карлсън.
Бившият премиер разкритикува Карлсън след интервюто му с Путин.
„Когато Тъкър Карлсън отиде в Кремъл, той имаше функция, добре известна на историята. Той трябваше да бъде марионетка на тиранина, диктофон на диктатора и предател на журналистиката“, каза Борис, осъждайки „провала“ на Карлсън. да притисне Путин за войната в Украйна.
На Световната правителствена среща на върха в Дубай Карлсън разговаря с телевизионния водещ Емад Елдин Адиб за двучасовото си интервю с руския президент Владимир Путин в Москва.
Американският журналист и бивш телевизионен водещ на Fox отговори защо някои теми не са били обсъдени по време на интервюто, как американският истаблишмънт реагира на това и защо САЩ продължават да не разбират Русия.
Той обаче също така твърди, че е провел неофициален разговор с Путин след интервюто им, но отказа да разкрие казаното.

Снимка: БГНЕС