София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Бившият шеф на АПИ с първи коментар след уволнението му

"Не е обосновано една заповед да бъде връчена в края на работния ден, считано от същата дата"
17 мПолитика 1706 Антоанета Начева

Бившите шефове на АПИ - Георги Терзийски, проф. Олег Асенов и Иван Досев коментираха събитията около освобождаването им от УС на Агенция "Пътна инфраструктура".

"Не е обосновано една заповед да бъде връчена в края на работния ден, считано от същата дата. Тръгваме си с удволетворенито, че сме свършили немалко неща в този период. Агенцията винаги е била обект на проверки, към момента се извършват проверки и от АДФ, и от Сметна палата, били сме проверявани и от вътрешния одит и инспекторат на МРРБ и сме показвали, че не се страхуваме да бъде проверявана дейността ни. Агенцията е изплащала аванси, съгласно условията на договорите с изпълнителите", заяви председателят на УС Георги Терзийски.

"Всяко плащане на Агеннцията минава през лимитно одобрение на Министерството, ние не можем самостоятелно да се разпореждаме, проверяват ни много институции, в момента текат 2 или 3 проверки. Всички наши плащания са публични и видими", коментира мотивите за отстраняването Иван Досев. 
Бившите шефове на АПИ споделиха, че са представили текуща оперативна информация на екипа и че познават лично единствено новия член на УС Ивайло Денчев, с когото са работили заедно като директор на ОПИ Плевен.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!