София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

БОЕЦ осъди КПКОНПИ, ръководена от Сотир Цацаров, за мълчалив отказ по запитване

Комисията ще трябва да предостави отговор и да плати 260 лева разноски
14 сЕвроком 668

БОЕЦ осъди КПКОНПИ, ръководена от Сотир Цацаров, за мълчалив отказ по запитване. Това съобщиха от движението. 

"След като осъдихме НАП, СГП, МВР – СДВР и Специализираната прокуратура и Гешев, с тази поредна съдебна победа срещу КПКОНПИ и Цацаров, БОЕЦ постигаме така нареченият ‘ГОЛЯМ ШЛЕМ“ в битката срещу управляващата ни мафия и подчинените и институции. Осъдихме и петте най-важни мафиотски институционални  бухалки – НАП, СГП, МВР, СП и КПКОНПИ!", посочват още в съобщението.

Делото е образувано по жалба на Гражданско движение „ Боец – България обединена с една цел“, представлявано от Г.Б.Г. *** против мълчалив отказ на  председателя на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ за предоставяне на обществена информация във връзка с подадено заявление вх.№ ДОИ00001 от 13.01.2020год.В жалбата се развиват съображения , че мълчаливия отказ е незаконосъобразен.

Съдът ОТМЕНЯ мълчаливия отказ на председателя на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ за предоставяне на достъп до обществена информация по заявление вх.№ ДОИ00001 от 13.01.2020год., подадено от Гражданско движение „ Боец – България обединена с една цел“, представлявано от Георги Борисов Георгиев.

ВРЪЩА преписката на административния орган за произнасяне, съобразно указанията в мотивите на настоящото решение.

ОСЪЖДА председателя на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ да заплати от бюджета си на Гражданско движение „ Боец – България обединена с една цел“, представлявано от Георги Борисов Георгиев сумата от 260 лв., представляваща разноски за адвокатски хонорар и ДТ.