София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борислав Сарафов: Името на Гешев излиза и в кръга на Пепи Еврото и на Нотариуса

Той назначи ревизия в Софийската районна прокуратура

31 сПравосъдие 1134 Антония Лазарова

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов назначи ревизия в Софийската районна прокуратура. Върховни прокурори ще проверяват конкретни дела и конкретни магистрати, свързани с убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

Обезвластяването на главния прокурор ще доведе до изчезване на всички контролни механизми на прокуратурата. Ако това се случи брокерите на търговия със справедливост ще избуят като плевели, заяви Сарафов, който влезе в Софийската районна прокуратура, заедно с екипа, който ще извърши ревизията. Ръководител на екипа ще е Виктор Малинов от отдел “Инспекторат” на ВКП.

Твърдя, че има много достойни магистрати, но дори и 5-10-15 дела да са изтъргувани в някой клуб или някъде другаде под влиянието на някой лобист, това означава, че има огромен проблем и че се търгува със справедливост и човешки съдби, заяви главният прокурор.

Името на бившия главен прокурор Иван Гешев излиза свързан и с кръга на Петьо Петров-Пепи Еврото и с кръга на Мартин Божанов – Нотариуса, съобщи Сарафов.