София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Борисов: Модата им - феи, еднорози, ние ще сме за кукерите и настинарките

"Благодарение на това, че сме в тази паянтова сглобка, има взето решение на ГЕРБ за два ядрени реактора"

2 месецаПолитика 22 Иванина Игнатова

"Честит празник и рожден ден на партията", обърна се Борисов към членовете на ГЕРБ, след като се изправи на трибуната. "Аз никога няма да се изкълча на майка ми да й казвам родител, която ми е светица, Бог да я прости. Името на майката е свято в българската народопсихология. Това ни е в сърцето, това ни е в душата, това значи консервативно, дясно, отношението ни към религията. Модата им - феи, еднорози. Ние ще сме за кукерите, за настинарките, за българското огнище. Докато сме ние - това е нашето разбиране", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Христо Иванов вчера говори за джипката, с която ние режехме ленти - което означава, че се финансирал, проектирал, построил и открил. Тия три години имаше едноличен модел със служебните правителства - един човек правеше всичко. Но Христо Иванов не говори за това. Каза бегло вчера, че служебното правителство има недостатъци. А с мен се заяжда. Премиерът не бил цар. Аз не съм се родил цар, народът ме е избутал напред с огромни мнозинства. Христо Иванов безспорно е умен човек и аз му благодаря. Ние в цялата кампания една лоша дума не сме казали срещу ДБ. Може всяка една от партиите още утре да смени правителството", каза още Борисов.

"Делян Добрев, безспорно е прав, когато говори за газа и петрола. Но благодарение на това, че сме в тази паянтова сглобка, има взето решение на ГЕРБ за два ядрени реактора.  Ако не беше ГЕРБ в сглобката, нямаше да ги има. На везните всеки ден трябва да поставаме какво постигнахме заедно. Имаме ли реален шанс за Шенген? Имаме. На 99% съм сигурен, че за въздух ще стане. И Горанов е прав - да, понасяме щети в момента. От вчера до днес ми обяснявате защо трябва да се мразим. Щом сме различни парти, естествено няма да се харесваме. Но прав е Христо Иванов - всеки момент това може да го счупим. Но какво следва? Нови избори. "Маркет Линкс", които крайно не ни обичат и харесват, ни дават 6-7 процента преднина, но и никакво по-различно от днешното управление - ГЕРБ, ППДБ, ДПС. Местните избори го докараха. И вие продължавате да ме ръчкате да се бием", допълни лидерът на ГЕРБ.

Снимка: БГНЕС