София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Борисов: От години не съм виждал Пеевски. Аз мога ли да кажа, че Радев е ортак с Черепа?

По думите на премиера на тези избори битката ще е ГЕРБ-ДПС
12 сЕвроком 1667

Считам, че да се вкарва президентът на друга държава в един вътрешно махленски спор, той е такъв отдавна, за съжаление. Вчера на един прекрасен празник, изведнъж се говори за ортаци. Аз мога ли да му кажа, че е ортак с Черепа? Мога. Години сигурно не съм го виждал, откъде-накъде? Видят ли зор и няма от какво да се хранят, те нямат идеи. Излизат за бюджета, излизат данните в Европа и България е с най-малък дълг, стабилен фискален резерв, прекрасно се справихе с ваксинирането, мерките отидоха до всеки един човек, да, някъде по-бавно, но сменихме закон", разби Борисов обитателя на "Дондуков" 2 и опозицията, в лицето на БСП. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерски съвет.

"ДПС си подкрепи Румен Радев за първия мандат, не Цецка Цачева. Оставката ми я искат и с БСП блокират всеки път кворума. Благодаря на Валери Симеонов, че държим кворума. Какво общо имаме ние с ДПС? На тези избори битката ще е ГЕРБ-ДПС, тя ще бъде безкопромисна. Огромна част от българските мюсюлмани идват към ГЕРБ. Не могат да ми прикачат никой. Да, това, че един президент ме нарича приятел, е голямо уважение".

"Балкански поток устройва всички държави в региона", отчете Борисов.

"Февруари месец пускаме поръчката за смяна на всички стари руски компресори в Чирен", съобщи още премиерът. "България се връща на газовата карта. Нека в следващите 50-60 години тези тръби ще издържат, следващите поколения ще си прибират таксите", завърши темата Борисов.