София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Борисов за Трифонов: Политически страхливец! (ВИДЕО)

Трифонов обяви, че ще върне мандата
4 мПолитика 1052 Мирослав Митков

Никой не оспорва световната титла по шах, но тук става дума за спорта управление. Г-н Трифонов трябва да отиде и да каже защо се отказва. Това заяви Бойко Борисов чрез социалната мрежа Фейсбук.

Това е политически страхливец! Страхливец със 164 подкрепящи депутати, да иска 240 народни представители, каза той.

"Дори Тодор Живков не е имал абсолютно мнозинство", уточни Борисов по повод отказа на ИТН и Слави Трифонов да приеме мандата.

Премиерът в оставка заяви, че няма как да се управлява една държава чрез генерално пълномощно.

"Антоанета Стефанова ще ходи за всяко нещо да пита депутата Трифонов ли", запита той.

Лидерът на ГЕРБ припомни и думите на Тошко Йорданов към Росица Кирова и лъжите от парламентарната трибуна, за които после се извини.

За плана за развитие Борисов уточни, че парите ще отидат за наука и иновации, подкрепа за домакинствата за соларни панели, за бизнеса, енергийната ефективност на жилищата и в железниците за екологичен транспорт, като отчете и новите отсечки на метрото.

България има 12 млрд. лева безвъзмездна помощ и чакаме толкова много време да чуем министрите на Слави Трифонов.

"Според мен партията, която управлява трябва да отиде да си вземе мандата и е редно да обясни, защо със 165 мандата не може да управлява. Да си покаже министрите. Ние им предложихме мажоритарния вот.

Какво ще се случи следващите месеци, отново ще се дадат над 50 милиона за избори. Вместо тези пари да бъдат дадени на хората, ние ще търсим абсолютно мнозинство за някого", заяви премиерът Бойко Борисов.

Той предложи помощ, макар и непоискана.

"За разлика от другите, ние не говорим всеки ден от името на народа. Имаме много малко експерти, които да работят за България. Като гледам и безумията им, гледам че Дончева иска кореспонденцията с Брюксел, които хич не ги харесват тези работи. Да се ограничат в територията на страната", заяви министър-председателят.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!