София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Бойко Борисов: Отпускаме допълнителни 96 млн. лева за здравната система (ВИДЕО)

Съвещание при премиера
1 мЗдраве 340

Отпускаме допълнителни 96 млн. лв., за да подсигурим работата на здравната система, на лекарите и на болниците. Това съобщи премиерът Бойко Борисов.
 
"46 млн. лв. са за закупуването на Ремдесивир, който ще задоволи нуждите на лечебните заведения до септември. От началото на пандемията сме дали 80 млн. лв. за почти 100 000 дози от медикамента.50 млн. лв. са за изплащането на добавката от 1000 лв. за месец април на работещите на първа линия в болниците и спешната помощ. Средствата, които сме осигурили за медиците и немедицинския персонал на първа линия, възлизат на 370 млн. лв.Осигуряваме финансовата подкрепа максимално рано, за да бъдат спокойни и медиците, и гражданите, че ще издържим на натиска. Убеден съм, че и Европейската комисия ще направи пропорционалното разпределение на ваксини факт и през април България ще има три пъти повече ваксини срещу COVID-19.", добави министър-председателят.
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!