София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Броят на политическите престъпления в Германия се е увеличил

Незаконните действия се извършват предимно от десни и леви радикали

Броят на политическите престъпления в Германия се е увеличил

Незаконните действия се извършват предимно от десни и леви радикали

2 сПолитика 319 Ивана Иванова


Броят на политически мотивираните престъпления в Германия през изминалата година се е увеличил с 14,2% в сравнение с 2018 г., пише берлинския таблоид Bild, позовавайки се на източници в агенциите за сигурност в страната.

Според информацията през 2019 г. броят на престъпленията, извършени по политически причини, надвишава 41 хил. случая, докато през 2018 г. тази цифра е 36 хил.

Отбелязва се, че тези числа включват както случаи на вербални атаки, така и по-тежки престъпления като палежи и физически нападения и дори убийства.

Както и в предишните години, престъпленията се извършват предимно от десни и леви радикали. В същото време броят на политически мотивираните престъпления, извършени от десни радикали е нарастнал с 9,4% в сравнение с 2018 г. и възлиза на 22 342 случая - повече от половината от общия брой на политическите престъпления.

Според изданието през изминалата година властите регистрират са регистрирали общо 2032 престъпления, мотивирани от антисемитизъм. Тази цифра се е увеличила с 13% в сравнение с 2018 година.