София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

БСП поиска извънредно заседание на НС и отмяна на териториалните планове

„Ситуацията с протестите на енергетиците се влошава, натяга се допълнително напрежение"

19 сПолитика 956 Антония Лазарова

Внасяме днес писмо до председателя на Народното събрание Росен Желязков за свикване на извънредно заседание на парламента. Това съобщи председателят на ПГ на „БСП за България“ и на БСП Корнелия Нинова на пресконференция във връзка с продължаващите четвърти ден протести на енергетици и миньори в страната.

От левицата искат утре или вдругиден Желязков да свика извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде обсъдено предложението на опозицията от петък парламентът да възложи на Министерския съвет да отмени решението си за изпращането на териториалните планове за справедлив преход, да поиска едномесечна отсрочка от Европейската комисия, през който да се разговаря със синдикати, работници, парламентарно представени партии, за да се намери най-доброто решение.

„Ситуацията с протестите на енергетиците се влошава, натяга се допълнително напрежение, затова предприемаме конкретни стъпки“, посочи Нинова, цитирана от БТА.

Днес Борисов отново в типичен стил, стоейки отстрани, така малко правейки се на „умряла лисица“, дава съвети и критикува ПП-ДБ, но нека не забравяме, че проблемът започна от неговото управление и че в момента ГЕРБ държат ключа за решаването на тази криза, коментира тя.

„Ако ГЕРБ и Борисов са с чисти намерения да решат кризата и да спасят българската енергетика, да подкрепят с гласовете си нашето предложение от петък“, добави Нинова.