София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

БСП ПРЕДСТАВЯ ПРОЕКТ ЗА ПЕНСИОННА РЕФОРМА

Проектът ще бъде представен през следващия месец
7 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

БСП има подготвен свой проект за пенсионната реформа. Той обаче ще бъде представен на социалните партньори през февруари. Това заяви Драгомир Стойнев след 3-часово заседание на социалистическата партия.
На пленума са били разгледани още въпроси и основни точки за политическите задачи на партията, както и за приоритетите на парламентарна й група през новия политически сезон, допълни председателят на БСП Михаил Миков.
Той коментира, че политическите задачи на партията са свързани с усилване на работата и дейността по приоритетите; защита на социалните права; законодателна дейност, намаляваща ефектите на управлението на четворната коалиция.
За левицата Законът за Народната просвета, данъчните закони и внасянето отново на закона за прогресивно подоходна облагане са основни. Сред тях е и  законодателна дейност в сферата на здравеопазването.
Драгомир Стойнев допълни, че готовият проект на пенсионната реформа ще бъде обсъден и от съвета за социална политика преди да бъде представен на социалните партньори. От БСП се обявиха за замразяване на възрастта и стажа на работещите, като трудно биха приели увеличаването им. От левицата искат да има гъвкави форми за пенсиониране.
Междувременно стана ясно, че в началото на април, БСП ще свика 48-я конгрес на партията.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!