София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Четирима са вече оздравелите от коронавирус в България

224 е броят на заразените
пропускане

Четирима са вече оздравелите от коронавирус в България

224 е броят на заразените

2 месецаЗдраве 63 Мирослав Митков


Двадесет и два са новите случаи на заболели от коронавирус у са за последния ден. Така общият брой на болните става 242-а. Новият областен център, засегнат от заболяването е Сливен, където има една положителна проба. В София те са 16. В Пловдив една. В Плевен и  Благоевград две. 

От всички заразени в страната 40 са настанени в болници, останалите са на домашно лечение. Починалите засега са трима. Добрата новина от днес е, че бизнесменът Кирил Домусчиев е дал два отрицателни резултата за коронавирус, с което оздравелите стават четирима, съобщиха по време на редовната пресконференция на Националния оперативен щаб във ВМА. 

Стана ясно и че е  била издадена заповед на здравния министър, за преминаване на тежкотоварни автомобили през границите ни. 

По-късно заповедта е била отменена, като към момента се води диалог между българския вътрешен министър и този на Турция в посока на отва да се облечи този трафик от тирове.

Оказа се, че ВМА разполага и с високотехнологична носилка, която обаче не може да ес ползва в настоящия случай.

Беше обяснена и точният алгоритъм, по който се приема един пациент, за оздравял от коронавирус.

Високо напрежение предизвика темата за тестовете и възможността част от тях да се правят от частни лаборатории. Колкото до разхлабване на мерките, такова не се предвижда скоро.