Начало Новини Предавания На живо

Цветанов вече не е нещатен сътрудник на ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ се нуждаел от карта на депутат

Цветанов вече не е нещатен сътрудник на ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ се нуждаел от карта на депутат

1 годинаПолитика 14 Боряна Райчева


Тъй като винаги използвам централния вход на всички институции, в които влизам, и за да ограничим всички спекулации и погрешни интерпретации с внушения, разговарях с колегите от ПГ на ГЕРБ и по мое искане ще бъда заличен като нещатен сътрудник. Това коментира Цветан Цветанов в личния си профил във фейсбук във връзка с последния скандал, който се заформи около името му.
Цветанов обясни, че е станал нещатен сътрудник заради процедурни изисквания за притежаване на карта за народен представител.
За да мога да влизам в сградата на Народното събрание, когато се налага да направя различни срещи с представители на други парламентарни групи или с народни представители от ГЕРБ, от Народното събрание ми беше издаден пропуск на нещатен сътрудник към ПГ на ГЕРБ, заявява зам-председателят на ГЕРБ.
Държа да подчертая, че този пропуск осигурява единствено достъп до сградата на Народното събрание и издаването му категорично не е обвързано нито с подписване на договор, нито с получаването на възнаграждения. Издаването на такъв пропуск е в съответствие с вътрешната нормативна уредба за осигуряване на допуск до сградата на парламента на политически лица от всички политически партии и по никакъв начин не означава „връщане в българския парламент през задния вход“, както за мен, така и за всеки един, който има издаден пропуск от различните парламентарни групи.
В момента имам изключително напрегнат график от срещи със структурите на ГЕРБ в цялата страна и не смятам да хабя енергията си за друго, добавя Цветанов.