София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Д-р Хасан Адемов: Бюджет 2021г. слага началото на края на финансовата стабилност

Коментар на депутата от ДПС за проблемите в проекта за държавен бюджет догодина
1 мЕвроком 645

В бюджета на ДОО и държавния бюджет се налива огромен финансов ресурс за подкрепа на здравеопазването, социалния вектор, отбраната и сигурността. Това дава усещането, че своеобразният рог на социалното изобилие се излива върху българските граждани, това което е важно да отбележим за осигурителния бюджет, там финансирането насочва мисленето, че той, държавният бюджет и бюджетът на здравната каса слагат началото на края на финансовата стабилност. Това коментира депутатът от ДПС Хасан Адемов в ефира на Нова телевизия.

"Този огромен дълг, който се поема в момента трябва по-късно да се изплаща с дълго финансиране. Проблемът не е в дефицита, а проблемът е, че икономиката трудно може да възвърне този дефицит", каза още той.

"1.77 млрд. лв са предвидени за пенсионерите. Пенсионният бюджет очевидно е насочен към предстоящите избори, защото никога досега в управлението на ГЕРБ преизчисляването на пенсиите не е ставало от 1 януари. Няма друго обяснение за това, освен, че е предизборен", каза още депутатът.