София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Д- р Веселин Герев: Много е спорен въпросът дали има, или не пандемия, ваксините могат да изменят психиката ни

Според специалиста психичните проблеми, вследствие на ограниченията, ще са сериозни
36 сОбщество 486 Златина Петкова

“Много е спорен въпросът дали има, или не пандемия. Учените не са единодушни по въпроса”, заяви в предаването “Делници” психиатърът д-р Веселин Герев. Според специалиста всички тези ограничения ще доведат до това, че хората ще загубят способността си за емпатия.

“Всичко това изгради посттравматичен стрес в душите на хората”, обясни ще специалистът и допълни, че е  съвсем естествено вирусът да засегне и нервни клетки. Лекарят посочи, че се наблюдава феномен, при който възрастни хора, прекарали коронавирус, отключвали психози. Стигнало се до там те да обикалят по полицейски участъци и да твърдят, че някой ги преследва и иска да ги разболее.

Доктор Герев се изказа и срещу ваксинирането. Той посочи, че имунизацията може да доведе до изменения на психиката ни и изтъкна, че винаги е по-добре болестта да се преболедува, а не да се стига до ваксиниране.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!