София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

„Демократична България“ и бизнесът „в опозиция“ заплашвали ГЕРБ

Слави Трифонов няма шанс на вота в София, твърди Антоанета Христова

18:15 ч. 07.08.2019 г.Политика 18

„Демократична България“ и бизнесмените, „атакувани от Спецпрокуратурата“ представлявали най-голямата заплаха за ГЕРБ и Бойко Борисов. Това твърди политическият психолог Антоанета Христова.

Анализаторката призна, че и властта дава поводи на опозицията като със скандала НАПлийкс.

„Те са най-видимата опозиция, прави всичко да се обърне посоката на развитие, за предсрочни избори и алтернатива да се сменят управляващите. Независимо, че усилието им с много голяма вероятност да не се увенчае с успех“, твърди анализаторът в интервю за Фокус.

„Групата бизнесмени“ пък били „в доста трудна ситуация“. „Тази опозиция действаше по време на предизборната кампания, в резултат на доброто управление на кризата, което демонстрира министър-председателят“, казва Христова.

Трудно обаче се прогнозирал успехът за Слави Трифонов на местен и парламентарен вот. „Ако говорим за София, много малка е вероятността за успех, клони към нулата. Но в по-малки градове в провинцията нещата са различни“.

Местните избори щели да бъдат индикатор как се пренареждат пластовете. „Дали ГЕРБ успява да удържи, дали БСП успява да увеличи и дали Слави Тринофов ще се появи някъде и къде“, обобщи Антоанета Христова.