София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Десислава Иванчева: Бременността ми няма нищо общо с присъдата

Явно продължавам да бъде подслушвана, отбеляза Иванчева

По-малко от месец остава до поредното дело срещу бившия кмет на столичния район „Младост“ - Десислава Иванчева, обвинена, че е поискала подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. Междувременно обаче, Иванчева съобщи радостната новина, че очаква дете.

След като съобщих на адвокат Савова новината на 2 април, много журналисти започнаха да ми се обаждат. Явно продължавам да бъде подслушвана, отбеляза Десислава Иванчева пред Би Ти Ви.

Чувствам се прекрасно и заредена, каза Иванчева и благодари на лекарите за отношението към нея. „Имах проблем със Специализирания съд, не ме пускаха на инвитро процедури, тъй като не било спешно и неотложно. Те проявиха изключение към мен, за да се извърши манипулацията“, добави тя. По думите й дама от Швейцария й помогнала финансово.

„Пожелавам на всички хора с репродуктивни проблеми скоро да са щастливи като мен и да имат това вълшебство“, посочи Десислава Иванчева.

„Предполага се, че бебето е момче и ще се роди през ноември. Това, че съм бременна няма нищо общо с присъдата. Законът е еднакъв за всички“, отбеляза тя.

„Разрешаването на СРС-тата и образуването на дело се основава на фалшив, измислен сигнал от един инвеститор, който бил подал сигнал, че многократно съм взимала пари. Когато изискахме въпросното лице да дойде в зала и да бъде разпитван, прокуратурата не предостави нито самия сигнал, нито самото лице беше доведено в залата“, посочи Десислава Иванчева. 

По думите й няколко дни преди задържането й Ваклин е дошъл в администрацията с белязани пари и микрофони, с предложението да дари детска площадка. Тогава обаче тя го приема в заседателната зала, а не в кабинета си и той не успява да подхвърли парите.

Десислава Иванчева посочи още, че се притеснява за изхода от делото. „Всички знаем, че в България няма законов съд и няма правов ред. Специализираният съд трябва да бъде закрит, тъй като там не играят факти и доказателства, а поръчки“, заяви Иванчева.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!