София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 12 °C
Варна 15 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Десислава Иванчева и Биляна Петрова излизат от ареста

Няма опасност да се укрият

Десислава Иванчева и Биляна Петрова излизат от ареста

Няма опасност да се укрият

1 годинаПравосъдие 6 Боряна Райчева


Съдът промени мярката за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова.
Решението е обосновано с това, че няма опасност бившата кметица на "Младост" и нейната заместничка да се укрият. Така двете обвиняеми ще останат под домашен арест.

Припомняме, че Десислава Иванчева реши да смени своя адвокат Марковски, след като на първа инстанция получи присъда от 20 години затвор, 20 хиляди лева глоба и забрана да изпълнява обществени длъжности. 

Биляна Петрова получи 15 години, 15 хиляди лева глоба и същата забрана за заемане на позиции, свързани с обществеността.

Двете са обвинени за поискан, но не взет подкуп в размер на 70 хиляди евро.

Днес новият адвокат на Иванчева я сравни с Пеевски. По думите му, тя е известна колкото депутата от ДПС. Това заяви в съдебна зала Николай Хаджигенов. Адвокат Хаджигенов беше категоричен, че сериозната обществена подкрепа към Иванчева и нейната известност са абсолютна пречка тя да се укрие.
Използвайки правото си на лична защита, самата Иванчева заяви пред съдиите, че няма намерение да се укрие, а желанието й за промяна на неотклонение от задържане под стража в „ домашен арест” е важно и с оглед предстоящата й операция. Интервенцията ще се проведе на 21-22 юни, като пред съдиите тя обясни, че тази безкръвна операция няма да попречи на инвитро процедурите, които тя провежда, а точно обратното.
Според защитниците и на Иванчева, и на Петрова, оставянето им в затвора в Сливен било опит за назидание спрямо тях и няма общо с правосъдието.