София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Диана Фиданова: Цел №1 е да задържим хората

Тя е кандидатът за кмет на община Баните от ПП „Републиканци за България“
1 мПолитика 264 Златина Петкова

“Баните е село на 400 години, което е пусто, няма хора. Най-големият проблем е обезлюдяването. Трябва да задържим тези, които все още са тук и да върнем младите хора”, каза Диана Фиданова-кандидатът за кмет на общината от ПП „Републиканци за България“ в интервю за 24smolian.com. Фиданова е човек, който е израснал в община Баните, познаващ до болка проблемите на хората и региона. 

„Искам много сериозна промяна. Знам, че ще бъде много трудно и затова не смея да обещавам чудеса, но пък имаме конкретни цели, които възнамерявам да изпълня. Всеки кмет, който и да бъде избран, трябва да се заеме първо с това. Да създаде условия за добре платена работа“, категорична е Фиданова.

Тя обясни, че това може да се случи чрез привличане на инвеститори, но не такива, които да експлоатират населението. „В момента, в общината на практика има само един частен инвеститор, който е на територията на село Оряховец. Неофициално до мен достигна информация, че голяма част от служителите получават заплата по 60-70 лв. на месец“, казва Фиданова.

Именно затова една от целите е подобряване на сградния фонд в общината, обясни още Фиданова. „Идват инвеститори и се сблъскват със сурова действителност. Виждат, че общината не разполага с добър сграден фонд. Нямаме база, в която да настаним сериозните инвеститори. Това масово отказва хората. Идеята  ми е там, където можем, да ремонтираме сградния фонд, да го направим, и тогава да привлечем сериозни инвеститори“, представи част от приоритетите в програмата си Диана Фиданова.

Друг важен приоритет е туризмът според кандидата за кмет е туризмът. „Това, което ще направя е да създам екип от специалисти в общината, с които да разработваме програми, насочени към всеки един от жителите, който възнамерява да се занимава с туризъм. Да му бъде изработен проект, да съдействаме при работата с институциите“, посочи още Фиданова.

Кандидатът за кмет на Баните изрази своята подкрепа за малките населени места. „Да се разпределят средства от общината балансирано така, че всяка година да се прави нещо за малките населени места. Един от приоритетите ми е за Давидково, което е средище за други по-малки населени места, а именно там да бъде отворена аптека. Не може в 21 век хората да нямат достъп до лекарства. Искам да остана тук, за да направя нещо за Баните, да оставя следа след себе си. Не искам Баните да потъва като община и общност“, допълни Фиданова и завърши с думите: „Баните са една от десетте общини на област Смолян, пленяваща с живописна  природа, минерална вода и с прочутото си родопско гостоприемство. Време е общината да се възроди, а хората да се върнат у дома“, заяви още Фиданова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!