София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Димитър Маргаритов, КЗП: Има големи проблеми с нерегламентираната продажба на лекарства

Коментар на председателя на комисията
47 сЕвроком 167

Комисията за защита на потребителите (КЗП) извърши над 200 проверки в големите търговски центрове, за да установи дали има опит за заблуда на потребителите и откри 17 нарушения. Това заяви председателят на КЗП Димитър Маргаритов в ефира на БНТ.

"Наблюдаваме и големи проблеми, свързани с опити за продажба на лекарства в интернет, за продажба на различен тип продукти със съмнителен произход, които се представят като вършещи чудесна работа за лечението на COVID-19“, обясни той.

Съгласно действащата нормативна уредба могат да се закупят само такива, които се отпускат без лекарско предписание и хранителните добавки. Но по отношението на затягането на контрола върху продажбата и на такива следва да се работи още“, отбеляза Маргаритов.

Той подчерта, че свободната продажба на ваксини към момента е невъзможна.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!