София 2 °C
Велико Търново 7 °C
Пловдив 6 °C
Варна 8 °C
Бургас 10 °C
Начало Новини Предавания На живо

Драгомир Стойнев: Сотир Цацаров е силна кандидатура

"Шефът на КПКОНПИ трябва да е изключителен професионалист"

10:09 ч. 21.11.2019 г.Политика 42

Безспорно г-н Цацаров е силна кандидатура за председател на антикорупционната комисия. Той е доказал, че може да бъде независим и да не се вслушва в управляващите.

Това заяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев тази сутрин. Още, когато се създаваше КПКОНПИ, БСП заяви, че моделът на функционирането й е погрешен и че председателят на тази институция трябва да се назначава от президента. Изключително опасно е, ако на тази институция се сложи човек, който е контролируем от управляващите.

Този човек трябва да е изключителен професионалист и да може да държи юздите на тази институция и да не позволява да се стига до злоупотреби, коментира Стойнев във връзка с предстоящото избиране на нов председател на антикорупционната комисия. Той уточни, че парламентарната група на БСП ще изчака да види концепцията на кандидатите за начина на функциониране на институцията, преди да вземе решение как ще гласува.
Той алармира, че настъпва нова икономическа криза, при която този бюджет би бил пагубен.

"Притеснени сме, защото правителството не анализира какъв ще е ефектът от Брекзит и от търговските войни между САЩ и Китай върху икономиката. В Еврозоната всички преразглеждат своите прогнози за икономически растеж. Това е една проциклична мярка, в момент, в който има тъмни облаци, да представяш балансиран бюджет , зави Стойнев.
Драгомир Стойнев определи намаляването на субсидията на 1 лв. на глас от страна от ГЕРБ преди местните избори като репресивен акт, целящ да задуши гласа на опозицията.