Начало Новини Предавания На живо

Два зверски случая на убийства разкри МВР - Варна

"За никого не е тайна, че имаме проблем с битовата престъпност"

Два зверски случая на убийства разкри МВР - Варна

"За никого не е тайна, че имаме проблем с битовата престъпност"

9 месецаКрими 43 Боряна Райчева


Казал съм го и преди, казвам го и сега имаме проблем с битовата престъпност, това, което се случва с малките населени места. Аз съм тук, за да кажа едно "благодаря" на колегите, разкрили престъпленията. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев пред журналисти във Варна по повод разкритието на две битови убийства в областта. 

Две тежки умишлени престъпления са извършени в област Варна през вчерашния ден. Първият случай касае започнатото преди повече от две седмици досъдебно производство, след като в гора беше открит почти разложен труп на мъж. Благодарение на криминалистическата лаботария - Русе е индентифицирано лицето, а след това е открит и извършителят, който е бил съсед на убития. Убитият е тормозил своя убиец, като го е крадял, нанасял му е побои и така се случва до тази трагична случка. Вчера е направен пробив в разследването и убиецът е задържан - това е мъж на 91 години. Поради физическото му състояние и старческата деменция човекът не е задържан. Убитият е на 56 години. Убиецът има двама сина, които са го посещавали от време на време. Според медицинските изследвания на трупа убийството е извършено около седмица преди да бъде открито тялото. Това е бил един ескалиращ конфликт, който е завършил с трагедия. 

Вторият случай на убийство е разкрит за броени часове. Случил се е в кв. Аспарухово. Мъж пребива по особено мъчителен начин жената, с която е живеел. Те са млади хора, между 30 и 40 години и отскоро са живели заедно. Мъжът се е пренесъл в дома на жената. Жертвата е убита с юмруци.