София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

,,Движение 21‘‘ подаде молби за проверка до Бюрото за контрол на СРС

,,В следващия месец-два очаквам нещата малко по малко да излизат‘‘, заяви Татяна Дончева
6 мПолитика 712 Мария Иванова

,,В нито един момент не сме били близо до споразумение за коалиция с БСП. Не може да се подпише споразумение, защото на Движение 21 не беше предложено място в коалицията", коментира пред БНР лидерът на ,,Движение 21‘‘ Татяна Дончева.

 Тя посочи още, че Корнелия Нинова сама не може да решава кои места са избираеми при сегашната система с преференциите.

,,Въпросът за съпредседателя стои така. Нинова има проблем с вътрешната опозиция и с обществения си имидж. Само тези гласове не са ѝ достатъчни. Затова ще трябва да приеме до себе си човек, който ще ѝ донесе другите територии електорат. Не се притеснявам да кажа, че в случая това съм аз... Субсидията и сега я имаме, но в коалицията тя ще зависи от Корнелия Нинова и ако тя спре да ни я плаща, дори да имаме депутати, няма да имаме юридически механизъм да си поискаме парите. Коалиция "Изправи се! Мутри вън" за последен път се явява с това име, това е записано в споразумението. При формирането на парламентарна група ще остане само "Изправи се!".

Дончева допълни, че представители на партията, които най-вероятно са подслушвани, ще подадат молби за проверка до Бюрото за контрол на СРС.

,,В следващия месец-два очаквам нещата малко по малко да излизат‘‘, заключи тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!