София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Джо Байдън: Добре съм с паметта, как да не помня кога е починал синът ми

Президентът на САЩ реагира емоционално на доклада на специалния прокурор

19 сПолитика 467 Антония Лазарова

Президентът Джо Байдън заяви пред репортери: "Паметта ми е наред", след като в доклад за случая с класифицираните документи, открити в гаража му, беше определен като "възрастен човек с лоша памет".

Джо Байдън произнесе кратка реч, след като доклад на Министерството на правосъдието постави под въпрос способността му да си спомня ключови събития и факти, като същевременно му спести обвинения в престъпления, свързани с боравенето му с висококласифицирани материали.

Той се опита да подчертае, че е участвал в петчасово интервю за целите на разследването в дните след нападението срещу Израел на 7 октомври, когато е бил зает с неотложни грижи. "Бях по средата на справянето с международна криза", каза той.

"Паметта ми е наред", каза още Байдън на репортер, когато отговаряше на въпроси.

Президентът на САЩ реагира емоционално на доклада на специалния прокурор, който поставя под въпрос паметта му, и попита как прокурорът се е осмелил да каже, че не може да си спомни датата на смъртта на сина си.

"Има дори референция, че не си спомням кога е починал синът ми. Как, по дяволите, той се осмелява да повдигне този въпрос?", заяви Байдън пред репортери в Белия дом.