София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Експерт: Путин в момента купува време, най-силното оръжие на Русия е пропагандата

"Контраофанзивата преформулира целите на войната"

3 сВойна 412 Калоян Ненчев

"За мен това е официалното признание, че трябва да се готви населението на Русия за една дълга война. Много е важно да се разбере, че не бива да очакваме, че там ще се появи една армия от 300 хил. Това ще се случи поетапно, на части. Путин в момента купува време. Не се знае как ще изглежда зимата. Подготвят се сравнително подготвени военни части за пролетно настъпление", заяви в ефир експертът по военна история Камен Невенкин.

"Контраофанзивата преформулира целите на войната, само няколко дена след началото на войната видяхме, че Русия започна да се оттегля. Завърна се в границите на т. нар. "народни републики". Явно Русия ще се върне към онези цели, които бяха първостепенните, а не към основните. Укрепването на границата с Беларус и оттам с Русия показа новите цели на украинската армия за възстановяване на статуквото отпреди 24 февруари", добави журналистът Николай Кръстев.

"Не съм съгласен с господин Кръстев за пълната мобилизация. Тя изисква съответен брой хора и техника, а те просто нямат ресурси за това. Вероятно вбъдеще ще има няколко такива частични мобилизации. Имаше обещание земята да настъпи след 10 години в Русия. Най-силното оръжие на Русия е пропагандата", допълни Невенкин.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!