София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Фандъкова нападна властта: Регионалното министерство оставя 4 квартала без ВиК

Проектите са в "Панчарево", "Кремиковци", "Волуяк" и "Ботунец" и са в размер на 250 млн. лв.
2 мОбщество 636 Антоанета Начева

Четири проекта за изграждане на канализация са изключени от основния списък за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост на МРРБ. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Проектите са в размер на 250 млн. лв. за изграждане на ВиК в агломерации „Панчарево – Кокаляне“, „Кремиковци – Сеславци“, „Волуяк“ и „Ботунец“и бяха включени за финансиране по Плана в началото на 2021г.

Причините за изключването им от регионалния министър Виолета Комитова е, че София има концесионер на ВиК-услугата и въпросът за държавните помощи не е решен. "Запознахме министър Комитова с факта, че тези проекти вече са били разглеждани от служители на Европейската комисия и тяхното становище е, че те могат да получат европейско финансиране.", пише Фандъкова. По думите ѝ регионалният министър е уверил, че ще предложи проектите на София за връщане в Плана. 

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!