София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Фандъкова: От днес още 50 000 души може да ползват метрото

Тя бе категорична, че метрото трябва да продължава да се развива

От днес още 50 хиляди души дневно може да ползват метро - най-бързия, екологичен и удобен градски транспорт. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на новата отсечка на подземната железница от "Красно село" до Горна баня.

Новите спирки бяха открити с водосвет. По време на церемонията Фандъкова изтъкна, че "от днес още един голям район на София е свързан с столичната метромрежа, поздравявам жителите на "Овча купел" с придобивката, която им позволя да стигнат само за 12 минути до центъра на София".

Кметът на София обяви, че с новата отсечка метрото вече е с дължина 52 км, като 80% от тях са построени през последните 12-13 години. "Поздравявам всички, които положиха огромни усилия, защото това е много труд и усилия. Но в края на краищата си струва", коментира кметът и благодари на всички, които са участвали в строителството на подземната железници - архитекти, проектанти, строители. Специални благодарности отправи и към правителството.

Фандъкова бе категорична, че метрото трябва да продължава да се развива. Престои строителството на станциите от "Хаджи Димитър" до "Левски Г". В плана за възстановяване са заложени пари за метрото именно заради това кметът призова документът час по-скоро да бъде изпратен в Европейската комисия.

Шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев също честити новата придобивка на софиянци и посочи, че нашите станции на метрото са едни от много добрите в сравнение с другите европейски страни, а пък цената им на километър е значително по-евтина

Транспортният министър в оставка Росен Желязков също благодари на всички участвали в строителството и отчете добрата работа с общината.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!