София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Георги Първанов: Румен Радев не е алтернатива

Според бившия президент държавният глава трябва да бъде посредник, а настоящият не е такъв
8 сПолитика 2339 Златина Петкова

“Не мога да се съглася с Румен Радев, че е алтернатива и че трябва да се обединим около него. Това е твърде претенциозно. Президентът трябва да е посредник – политически и социален. По време на учителската стачка правителство и синдикати преговаряха на „Дондуков“ 2. Кой сега може да потърси Румен Радев като посредник? Най-добре той да си направи отчет. Аз оставих на тръгване 3 тома” заяви пред BGonAir държавен глава през периода (2002-2012 г.) Георги Първанов.

Според Първанов президентът се е позагубил във външната политика на страната. Бившият държавен глава коментира и вдигнатият юмрук на Радев по време на протестите, като обясни, че това е далеч от неговите разбирания. “Румен Радев е решил да бъде вожд на съпротивата срещу управлението на Бойко Борисов. Представете си, че Радев има втори мандат, а ГЕРБ е опозиция и отново има протести. Не може да караме така до безкрай”, категоричен беше Първанов.

Президентът в периода (2002-2012 година) коментира и подкрепата към Радев от страна на БСП. “По-вероятно е левицата да го подкрепи, но ако той очаква да събере при втория вот гласовете на привържениците на БСП и тези  на другите протестиращи партии, то греши. Дано да не се налага да избираме между Румен Радев и Бойко Борисов на президентския вот“, заяви още Първанов.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!