София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Главният секретар на Радев: Службите подадоха преписки за Божков, но не и за Пеевски

Димитър Стоянов с коментар в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
15 мПолитика 1259 Ивана Иванова

Не са толкова страшни наложените санкции от САЩ, а много по-страшно е, че нашите служби и правораздавателните ни органи не можаха да преминат стрес теста, който беше наложен от самата корупция. Службите за сигурност подадоха преписки за Божков, но къде са преписките за Пеевски и за Илко Желязков. Някои да е чул, че г-н Илко Желязков е бил зам.-шеф на ДАНС? Това коментира главният секретар на президента Димитър Стоянов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Илко Желязков е бил и по енергийните дружества изпълнителен директор. Санкциите по закона "Магнитски" изобщо не са безобидни. Шест физически лица са вътре, както и 64 юридически лица. Аз все си мисля, че ще изплуват и други фирми, които са свързани", каза още той.

"В представената информацията е едната част на тази страна. Там се представят хората, които са корумпирали, а къде са тези, които са корумпирани. Там имаше написан един действащ политически лидер, който е част от действащи корупционни схеми. Съветът по сигурност беше необходим. Там бяха разгледани решенията за ограничаване и подаване на сигнал към държавните предприятия, към местните общински фирми, за да не попаднат и те под рестрикциите на този закон", обясни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!