София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Илон Мъск обяви при какви условия ще възобнови сделката за "Туитър"

По-рано през годината той предложи 44$ млрд., за да закупи гиганта

20 сТехнологии 785 Николай Парашкевов

Американският бизнесмен Илон Мъск заяви, че може да поднови сделката за придобиване на "Туитър", ако компанията демонстрира как се потвърждава автентичността на акаунтите в социалната мрежа, предадоха световните медии.

„Ако "Туитър" просто говори за метода си за вземане на проби от 100 акаунта и покаже как са удостоверени, тогава сделката ще бъде сключена при първоначалните условия“, написа той в "Туитър" в събота.

Преди това Мъск каза, че ще провери автентичността на 100 произволно избрани акаунта в социалните медии.

През април ръководителите на "Туитър" съобщиха, че Мъск е предложил да придобие социалната мрежа за $44 милиарда.

През май предприемачът заяви, че се опитва да получи информация, която да потвърди, че фалшивите акаунти и тези, използвани за масово изпращане на рекламни съобщения, съставляват по-малко от 5% от общия им брой. 

В началото на юли адвокатите на Мъск уведомиха компанията, че предприемачът отказва да купи социалната мрежа, тъй като компанията не е изпълнила редица задължения, които са предвидени в споразумението, включително не предоставя пълна информация за дела на фалшивите акаунти и акаунти, използвани за масова поща.

На 12 юли "Туитър" заведе дело, ответници по случая са предприемачът и неговата компания X Holdings.

Съд в Делауеър насрочи изслушване през октомври за отказ на предприемач да завърши сделка за закупуване на гиганта.

На 29 юли Илон Мъск подаде насрещен иск срещу компанията. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!