София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Йордан Младенов: В Пещера липсва прозрачно управление

„Пещера има нужда от промяна“

Йордан Младенов: В Пещера липсва прозрачно управление

„Пещера има нужда от промяна“

8 месецаПолитика 26 Боряна Райчева


Депутатът от 44-то НС Йордан Младенов гостува в предаването „Делници“ по телевизия Евроком. Стана ясно, че той е станал кандидат за кмет на Пещера. Гостът припомни, че съвсем скоро се е открил нов завод в града за около 300 млн. лева инвестиция.

„Това е единственото финансиране в България по плана Юнкер. Пещера е град с трудолюбиви хора, с богата икономика. Фирма „Биовет“ и винпром „Пещера“ са гръбнак на икономиката“, заяви Младенов.

Той изтъкна, че има огромни възможности за развитието на туризма. Депутатът припомни, че пещера Снежанка е съвсем близо до града. Крепостта Перистера също е фундаментална за туризма.

„11 г. съм работил в неправителствения сектор. Искаме цялата Пещерска община и всички хора да живеят в едно по-добро място. Прозрачността и отговорността за мен са водещи приоритети“, подчерта Младенов.

Депутатът спомена, че трябва се говори повече за добрите практики, които се реализират в града. Той припомни, че едно от училищата в Пещера е започнало учебната година с ново оборудване.

„Трябва да помислим за децата в нашата община. Ще заложа в моята програма на безплатните детски градини. Бюджетът го позволява“, допълни още кандидатът за кмет.

По отношение на контрола на управлението, Младенов коментира, че ще бъде създаден обществен съвет, в който ще влизат хора, достатъчно подготвени, за да управляват съвестно града.