София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Иван Бакалов: Борисов може да се спаси от реваншизъм, ако спечели изборите за президент

Коментар на журналиста
28 сЕвроком 961

Чисто по балкански тук има реваншизъм. Това, което е мачкал толкова години Борисов, като откат ще се върне върху него. Негови съпартийци, хора от властта, които са управлявали с него, ще започнат да разкриват какво е вършил“, прогнозира Иван Бакалов, който вижда полезен ход срещу това в кандидатирането на Бойко Борисов за президент. „Да спечели президентските избори – това му гарантира пет години неприкосновеност. Това коментира журналистът Иван Бакалов в ефира на БНР.

Срещу Борисов има няколко опозиционно настроени партии, които сборно формират може би два пъти повече гласове, но те са разделени, дори враждуващи, отбеляза журналистът. „И от тази гледна точка хората не са уверени, че Борисов ще загуби изборите, защото са разделени тези срещу него. Но не трябва да има и механичен сбор.“

Социологическите проучвания отчитат, че Бойко Борисов е загубил доста, а БСП води с 1-2%. Бакалов бе категоричен, че така или иначе бъдещето на Борисов не е да е премиер още един път. 

Според журналиста прокуратурата се е направила на “дръж ми шапката” по въпроса със записите и снимките на премиера. По думите му има много въпроси, които не са били разяснени от държавното обвинение. 

“През 2013 година след подобни протести като тези през настоящата година Борисов подаде оставка, която беше тактическа. Сега той по някакви причини се заинати и не подаде оставка, въпреки че кризата е много по-тежка, защото се наслагва с епидемия, с безпрецедентни мерки в цял свят. Какви са причините никой не може да каже със сигурност”, счита Бакалов.