София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Иван Гешев се среща със северномакедонския си колега Любомир Йовевски

Обсъдили са сътрудничеството по наказателноправни въпроси
7 сПравосъдие 210 Ивана Иванова

Днес, 26.05.2021 г., главният прокурор Иван Гешев и говорителят на главния прокурор Сийка Милева проведоха двустранна работна среща с главния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески и административния ръководител на Прокуратурата за борба с организираната престъпност и корупция Вилма Русковска, които са на посещение в България и участват в Международна конференция - „Защита на еврото в България, страните от Югоизточна Европа и Балканския регион. Постижения и предизвикателства пред правоприлагащите органи“, която се организира по проект „Общ надзор за законност по спазването на законодателството в държавата“ с финансовата подкрепа на Европейската комисия по програма „Перикъл 2020“.

В хода на разговорите двете страни обсъдиха въпроси от взаимен интерес, борбата с организираната престъпност и сътрудничеството по наказателноправни въпроси.

Прокуратурата на Република България и Прокуратурата на Република Северна Македония имат сключено споразумение за сътрудничество от 2015 г., в което е заложено укрепване на контактите между българските и македонските прокурори и съвместна работа във всички области на прокурорската дейност.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!