Начало Новини Предавания На живо

Ивайло Иванов: Потвърждават се информациите за платени участници в протестите

Брифинг на главния секретар на МВР

Ивайло Иванов: Потвърждават се информациите за платени участници в протестите

Брифинг на главния секретар на МВР

8 сЕвроком 6604


Призовавам гражданите в поредния ден на протести да бъдат отговорни, самите хора, които участват в протеста казаха, че има провокатори. Молбата ми към всички мои колеги е да бъдат отговорни. Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той призова протестиращите да бъдат отговорни и да не се поддават на адреналина. "Полицаите, които охраняват тези протести, не са врагове, те са с вас, но си вършат работата. Те са там, за да се грижат за вашата сигурност", обърна се Ивайло Иванов към протестиращите.

"Боли ме много от това, което чета в социалните мрежи. Не може полицаите да се прибират и не може да останем хората да вършат погроми и безнаказано да правят престъпления", отсече главният секретар на МВР.

"Полицаите няма да се намесват безпричинно. Полицаите стоят, а те ги замерят с бомбички и бутилки. Защо? Какво са виновни полицаите?", попита Ивайло Иванов.

"Провокации очакваме, защото за съжаление, публикациите, които стигат до нас не са в положителна посока. Потвърждават се информациите за платени участници, които имат една-единствена цел", заключи той.