София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Иво Божков: Властта съзнателно забранява на 4% от избирателите да гласуват

Коментар във Фейсбук

Над 100 000 души под карантина няма да могат да гласуват. Един от тях е вероятно да съм аз. Как така 100 000? Това написа във Фейсбук общинският съветник в София Иво Божков.
 
 
Ето как:Всички нови болни от днес до неделя няма да могат да гласуват дори и да искат. Днес в 17.30 изтече възможността да се подава заявление за мобилна урна за карантиниран. Имайки предвид, че сме в плато (мнение на властите) от около 4-5000 нови болни на ден, това ще са 20-25 000 души до неделя! 25 000 души, които и да искат им е забранено да гласуват, поради правилата на престъпната и очевидно злонамерена некадърност на властта организираща изборите. А нали се сещата в кои градове са най-много разболелите се, а нали знаете, кой не спира да губи избиратели в големите градове, които компенсира с избиратели от малките и микро населени места, където джипа не спира да върти от месеци разхвърлайки пачки, ама не тези от чекмеджето му...
С днешна дата имаме 70 000 активни случаи. Като прибавим предстоящите, уви неизбежни, 20 - 25 000, приближаваме 100 000 души.
Това или трябва незабавно да се промени и да се разреши на заболелите през следващите дни да гласуват в мобилна урна или просто призовавам резултатите от изборите да не бъдат признати Защо да не бъдат признати?
 
Ето защо:
При номрална избирателна активност 4% от гласувалите са около 140 000 души. При положение, че активността ще е със 100 000 карантинирани по-малко, четирипроцентовата бариера за влизане със сигурност спада към 100 000 избиратели. Това означава, че властта съзнателно забранява на 4% от избирателите да упражнят правото си на вот. (за 70 000 нямаше нужната информационна кампания, а за 25 000 души - 1% от гласуващите просто им е забранено.
Сега ще ви разкажа през какво преминах днес, за да се опитам да си осигуря възможност да гласувам, като в момента не знам дали ще мога. Въпреки, че преди седмица, на 24ти март си поставих първа доза Файзер, вчера вдигнах температура с болки в гърлото и вечерта си направих бърз антигенен тест купен от аптека, който даде положителен резултат.
Днес, от официалния вайбър чат с информация за заболяването в България научих, че до 17ч30 мога да подам декларация за гласуване в мобилна урна. В ранния следобяд се сетих, че теста ми от аптеката не е официален и най-вероятно ще трябва от официална лаборатория. Обадих се и ми потвърдиха, че ЦИК ще провери в РЗИ дали подалите заявление за мобилна урна се водят в карантина.
И тук се озовах между избора да не отида за официален ПСР тест, за да съм сигурен, че неделя опакован ще мога да отида до моята секция или да си направя и да вляза в голяма вероятност да не мога да гласувам. Какво бихте направили вие в такъв случай?
Естествено, избрах отговорното решение, но беше 13ч30 и ми оставаха 4 часа.
Оказа се, че Бодимед работят до 14! Не се примирих и почнах да питам болни приятели и слава Богу приятелка ме напъти към Рамус, които работят до 18ч.
Отидох веднага, като по пътя се опитах да си попълня заявлението за гласуване и да го подам по мейл преди 17.30. Да ама не. След окрадените 2 милиарда за дигитализация под егидата на Дончев, единственото, което намерих беше бланка в pdf форматче, която не можех разбира се да попълня директно, а такава, която трябва да принтна, да попълня, да снимам... И тъй като нямам принтер в къщи, трябваше да пратя човек да го стори, защото яростта ми надделя над поредната бариера да гласувам.
В 16.11 успях да пратя въпросния мейл със снимка на попълнената бланка. Дали ще мога да гласувам ще разбера идните дни. Но защо 25 000 дущи разболяли се от днес до неделя им е забранено да гласуват при положение, че сме "изхарчили" над 2 милиарда за дигитализация и всички тези процеси могат да са практически мигновенни? Нямам спокоен отговор освен гняв и избирателен юмрук, който управляващите тулупи не само заслужават да получат, но който със сигурност ще получат от съдбата или Господ или Шефа, както го нарича лицето, чието име от дъното на душата ми ме е гнус да споменавам вече. Което нарича "български модел" - ТОТАЛНИЯТ ПРОВАЛ спрямо здравната криза. И това уви не е моя емоционална оценка, а безмилостната статискита на % умрели, % умиращи, % ваксинирани (без да броим децата до 15 години, 6.15 % от българите са с една доза и едва 1.56% с две).
Важното изобщо не се отнася до моето положение, а че всички десетки хиляди с положителен през следващите дни им е забранено да гласуват!
Спирам до тук, че стана дълго, но ще има още!
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!