София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

ИЗНЕНАДА: Нойзи, Любен Дилов-син и Ангелкова ще привличат избиратели за ГЕРБ

По традиция в София два от микрорайоните водят Бойко Борисов и Томислав Дончев
7 сЕвроком 10179

Министрите от кабинета “Борисов 3” и най-изявените депутати на ГЕРБ традиционно ще водят листи, но към тях се договаря присъединяването на Ивайло Цветков-Нойзи и Любен Дилов-син за първи позиции и няколко други медийни личности на избираеми места, предава 24 часа.

Нойзи е получил предложението да оглави една от столичните листи като представител от гражданската квота, а той се съгласил. Това е и голямата изненада за 24-и МИР. Останалите два софийски района традиционно се водят от премиера Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев

Министрите от кабинета “Борисов 3” и най-изявените депутати на ГЕРБ традиционно ще водят листи, но към тях се договаря присъединяването на Ивайло Цветков-Нойзи и Любен Дилов-син за първи позиции и няколко други медийни личности на избираеми места.

Според източници на “24 часа” още преди месец Нойзи е получил предложението да оглави една от столичните листи като представител от гражданската квота, а той се съгласил. Това е и голямата изненада за 24-и МИР, за която “24 часа” писа през януари. Останалите два софийски района традиционно се водят от премиера Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев.

През 2017 г. Ивайло Цветков-Нойзи бе едно от лицата на коалицията “Нова република”, която бе организирана около основаната от бившия премиер Иван Костов партия ДСБ.

По традиция в София два от микрорайоните водят Бойко Борисов и Томислав Дончев. Този път премиерът е начело на листата на партията и в Пловдив.

Във Варна и Велико Търново кандидатът на ГЕРБ е министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който не е член на партията. 

Има промяна и в Бургас – вместо бившия министър на екологията Ивелина Василева - начело на листата на ГЕРБ най-вероятно ще застане един от най-активните депутати – Тома Биков. Неочаквано спортният министър Красен Кралев ще оглави листата в Русе, а не във Варна. В Добрич - водач ще бъде социалният министър – Деница Сачева.

В Пазарджик, Стара Загора, Кърджали и Смолян ГЕРБ отново залага на Екатерина Захариева, Красимир Вълчев, Цвета Караянчева и Даниела Дариткова. Под въпрос остават основни градове в страната като Благоевград, Плевен, както и 24-и избирателен район в София, където все още не е ясно кои ще са водачите на листите на ГЕРБ. Каква е стратегията на управляващите в борбата за 4-ти мандат и какъв е залогът.

За София-област остава Николина Ангелкова. За финансовия министър Кирил Ананиев бил отреден Перник.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!