София 27 °C София 27°C - разкъсана облачност Велико Търново 21 °C Велико Търново 21°C - облачно Пловдив 30 °C Пловдив 30°C - предимно облачно Варна 25 °C Варна 25°C - ясно небе Бургас 28 °C Бургас 28°C - разкъсана облачност

Извънредно заседание на Народното събрание в последната му работна седмица

Днес ще се разбере дали има шанс да бъдат приети окончателно предложенията за промени в НПК

1 годинаПолитика 3

В последната работна седмица на 48-ия парламент, преди разпускането му на 3 февруари, народните представители започват с извънредно заседание.

Днес ще се разбере дали има шанс да бъдат приети окончателно предложенията за промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт, сред които са и двата варианта на механизъм за разследване на главния прокурор.

Народното събрание започва работа с второто четене на Законопроекта за допълнение на закона за здравното осигуряване. С него се създават условия за провеждане на целенасочена политика по регионален достъп до дейности от основния пакет, заплащан от Здравната каса.

Народните представители ще обсъдят и проекта за решение за възлагане на Министерския съвет да изготви всеобхватна и финансово обоснована програма за инвестиции в отбраната до 2032 година.