София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Каролев: Насред Западна Европа изглежда има тренировъчни лагери на ислямисти

Коментар във Фейсбук
34 сЕвроком 470

Трима убити и 14 ранени в атентатите в центъра на Виена, обобщават световните агенции.

Трима цивилни - двама мъже и една жена - са загинали при стрелбата тази нощ в центъра на Виена, съобщи днес на пресконференция началникът на градската полиция, предаде Ройтерс.

Министърът на вътрешните работи Карл Нехамер окачестви като симпатизант на "Ислямска държава" единствения известен засега нападател, който бе застрелян от полицията. "Вчера вечерта преживяхме нападение от най-малко един ислямистки терорист", каза министърът. Той не изключи възможността да е имало и други извършители.

Американската организация "SITE Intelligence group", която следи за дейността на терористите в Интернет, твърди, че джихадистите са нарекли стрелбата във Виена "отмъщение за участието на Австрия в американската коалиция срещу терористичната група" Ислямска държава ".

Общественикът Владимир Каролев коментира във Фейсбук ситуациятията.

"Фейсбук ги скри, но през нощта в Туитър вървяха видеа от последните етажи на блоковете на терористите ислямисти. С маскировъчно облекло, автоматични оръжия и придвижващи се по очевидно професионален начин. Не ми е ясно молитвите и мислите с какво ще помогнат, когато насред Западна Европа изглежда има тренировъчни лагери на ислямисти и складове с автоматично оръжие. Тази нощ бяха 6 организирани едновременно удара, другата година може да са 60. И да окажат истинска съпротива на полицията, не просто да бягат преди да се самовзривят".