София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Христо Иванов: Надявах се да спестя на моя иначе добър познат Даниел Митов унижението

Иванов: ГЕРБ несъмнено ще изтикат Даниел Митов като параванче, но ние няма да го подкрепим
18 сПолитика 3983

„Много е важно да положим добросъвестни политически усилия да излъчим кабинет, който има ясна програма, ясен ресурс да направи онези промени, които българските граждани очакват от нас и кризата налага. Ако това се окаже невъзможно, изборите са естествен изход от ситуация на безизходица". Това заяви пред съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, цитиран от БНР. 

Той посочи, че "Демократична България" категорично няма да подкрепи кандидатурата на Даниел Митов за министър-председател.

„Аз изрично казах, надявайки се да спестя на моя иначе добър познат Даниел Митов унижението да го изтикват напред като „сламен човек“, че няма да подкрепим такъв вариант, в който ще намерят някой иначе приличен човек, какъвто Даниел несъмнено е, ще го изтикат напред като, така да се каже, параванче, зад което да се скрият и да се надяват да продължават както сега. Борисов  се опитва да се прави на Доган и това, както е казал философът, ще се превърне във фарс“, обоснова се Христо Иванов.

Съпредседателят на "Демократична България" заяви, че очаква да започнат политически консултации за съставяне на правителство между партиите от протеста.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!