София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Христо Проданов: Служебният кабинет очевидно започва да нанася много щети на България

Според социалиста парламентарната демокрация е подложена на риск

12 сПолитика 301 Николай Парашкевов

Служебното правителство очевидно започва да нанася много щети на България.

Това каза пред NOVA депутатът от БСП Христо Проданов като уточни, че левицата е направила всичко възможно за съставянето на редовно правителство.

Народният представител каза още, че парламентарната демокрация е подложена на риск, защото в продължение на 2 години страната се управлява през повечето време от служебни кабинети.

Според него опитите на депутатите за съдебна реформа са по-скоро прах в очите на хората.

По думите на депутата надали ще се стигне до второ четене на закона, който предвижда по-засилен контрол върху действията на обвинител номер 1.

Проданов отговори на думите на ресорния служебен министър Крум Зарков, че в парламентарната група на БСП няма борци за съдебна реформа така:

„Ние сме били там на място, но с 24 народни представители можем да направим това и нищо повече. Ние правим това, което ни е възможно”.

„Човек, който за власт и постове минава през трупове”.

Така депутатът от БСП описа Мая Манолова като подчерта, че тя няма да направи обединение на лявото у нас.

По думите му повечето политически субекти, които имат претенции за обединение вляво, са напуснали БСП и са станали причина за разединението в този политически спектър в България.