София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Кикбоксьорите донесоха 3 златни медала на България

Страната ни записа най-силното си участие в Световно по кикбокс

10:38 ч. 15.11.2017 г.Спортни 15

С три златни медала се върнаха българите от Световното първенство по кикбокс в Будапеща. България записа най-силното си участие в историята на световните първенства по кикбокс за мъже и жени. Шампионатът в Будапеща събра над 1500 състезатели от 60 страни, а за първи път състезанието беше в общо 7-те стила на ринг и татами по едно и също време.

Българската конфедерация по кикбокс и муай тай (БККБМТ) изпрати отбор от 30 души, които се завърнаха с 10 медала – 3 златни, 3 сребърни и 4 бронзови.

Емануил Димитров спечели 4-а поредна световна титла (в кат. до 79 кг), Александър Петров (до 81 кг) стана шампион в най-тежкия стил К-1. В същата категория е и третият ни златен медал – на Християн Корунчев (до 75 кг).

Останалите медалисти са Богдан Шумаров, Атанас Божилов и Кристина Николова – получили сребро и Борислав Радулов, Емануил Димитров, Албена Ситнилска, Сидер Иванов – бронзов медал.

Успехите на нашите състезатели наредиха България на 13 място в отборното класиране в конкуренция на 60 държави от цял свят. Ръководството на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай благодари на състезатели и треньори за положения труд и постигнатите високи резултати. „Очевидно сме на прав път“, каза Виктор Меламед, съпредседател на БККБМТ. –„ Благодарни сме на ММС за подкрепата, както и на всички състезатели и треньори за себераздаването в подготовката и на самото световно първенство.”