София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Кирил Петков: Получихме отговори от 6 от 8-те кредитополучатели на ББР

Получаваме интересни сигнали за предприятия с отказан кредит от ББР
12 мИкономика 190 Антоанета Начева

"Получихме отговори на нашите запитвания от 6 от 8-те кредитополучатели от ББР, към момента единствено "Благоевград-БТ" АД и "Транспект" АД не са дали отговор. Всички 6 казват, че си плащат заемите и нямат забавяне. Въпреки че имам големи критики за начина, по който ББР е давала кредити на големи компании, поне парите се обслужват без проблеми.", съобщи икономическият министър Кирил Петков.

"Ще продължа да търся контакт с останалите компании. Ролята ми е да съм сигурен, че парите на данъкоплатците се използват по най-ефикасен начин и че нямаме проблеми с кредитите. Надявам се, че в близките дни да имаме повече информация с работата на одитния комитет. Целта ми е ББР да бъде работеща.", съобщи икономическият министър Петков. 

"Започваме да получаваме интересни сигнали за малки предприятия, които не са имали достъп до кредити." Той призова, всички, които имат проблеми и въпроси във връзка с кредитирането на малки и средни предприятия от ББР.

"Отне почти два месеца да бъдем приети от служител от ББР, където да обсъдим възможностите за кредит. Очевидно бе, че при ББР са приемани и финансирани предварително определени кандидати.", прочете министър Петков изпратено до министерството писмо. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!