София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Кирил Петков: Ще сложим нови правила за ББР, борим се за промяната

Коментар на министъра на икономиката
пропускане

Цялата ми борба е да прескоча всички препятствия, които бяха заложени, за промяна в ББР. Това каза в интервю за БНР служебният министър на икономиката Кирил Петков.
„Ако успеем, последните 15-20 дни ще сложим не само нови правила в банката, но ще създадем и абсолютно нова визия за това как трябва да съществува тя. Борим се за промяната".

„Четох, че е президентът е прокремълски, а в друго списание четох, че американците били инсталирали неща. Кръгът „Капитал“ се чу също. В общи линии аз започвам да се дезориентирам кои са кръговете и ако всички тези кръгове влияят, всички тези хипотези не могат да съществуват заедно“, добави той.

Кирил Петков обясни, че е приел да стане част от служебния кабинет, защото е оптимист за развитието на България.

„Още когато дойдох в България преди 14 години, дойдох с голям оптимизъм за тази страна. Целият потенциал, който има България, ми се струваше, че тепърва ще разцъфти. Сега се чувствам, че съм на същото място, където беше тогава, откъм развитие. Понеже ходих на почти всички протести, срещу корупцията, срещу ефективността на съдебната система, в един момент просто ми писна само да се оплаквам и да протестирам. Когато президентът дойде и каза, може да е кратък срокът, но имате пълната свобода да правите правилните неща в рамките на закона и никой няма отникъде да ви се обажда за нищо, защото моята единствена цел е България да напредне. Да направи завой от липсата на държавност".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!