София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Китайска медия: На запад никога не е имало пълна свобода на словото

Причината за коментарa бяха реакциите след анкетата на Илън Мъск за Украйна

54 сVox Populi 269

"Реакцията на интернет потребителите и световната общност на плана на американския милиардер Илън Мъск за мирно разрешаване на ситуацията в Украйна показа, че на Запад никога не е имало пълна свобода на словото", пише китайското издание "Global Times".

"Свободата на словото в САЩ и на Запад трябва да се основава на политическата коректност и само на нея", се посочва в публикацията.

"Западните страни се застъпват за свободата на словото, но след като Илън Мъск, който беше похвален за изпращането на оборудване в Украйна по-рано тази година, предложи условия, които бяха счетени за благоприятни за Русия, той беше ударен от вълна от критики, което означава, че в действителност само свободата на подкрепа е разрешено Украйна", според материала.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!