София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Кои цветове са подходящи за интериора на банята?

Съветите на специалистите

Кои цветове са подходящи за интериора на банята?

Съветите на специалистите

4 сЛюбопитно 947 Златина Петкова


Неутрални цветове за банята 

Неутралните цветове не трябва да се свързват само различните нюанси на сивото. Опитайте да добавите зелено, синьо и жълто, за да внесете дискретна комбинация в цветовата схема на вашата баня. Също така, бихте могли още да омекотите пастелните нюанси, като хармонизирате декора с меки кремообразни мраморни или дървени стенни плочки .

Морски цветове на банята

Морската тема винаги е била популярна тема в цветовете на банята и не е трудно да разберем защо. Заложете на плочки с модели, които отразяват морска тема, в съчетание с релаксиращо синьо. Като алтернатива можете да опитате с синя цветова схема. От топло синьо в долната част, до мъгляво бяло в горната - един класически морски изглед. Други интересни дизайнерски идеи включват каменни плочки за баня и морски аксесоари – изборът е изцяло ваш!

Мастилени нюанси

Създайте бутиков облик във вашата баня с тъмни, мастилено сини или почти черни стени и тавани. Подобен тъмен, но елегантен декор за баня може да изглежда страхотно, ако му добавите позлатени огледала и някакви други интересни текстури, включително пухкави кърпи, лъскави стелажи за съхранение на кърпи и други. Тъмните стени създават уединена, интензивна атмосфера и можете да ги комбинирате с бял под, за да възстановите баланса между светло и тъмно /знаем, че цветът е много важен за създаване на правилното настроение/. Подобен хармоничен баланс между тъмни, светли тонове и луксозни облицовки ще ви накара да се почувствате перфектно.

Още интересни цветове за баня

Въпреки че често е по-лесно да изберете една цветова схема, можете да заложите и на комбинация от няколко цвята. Изберете допълващи се цветове, за да създадете жив, хармоничен дизайн. Традиционните контрастни комбинации включват оранжево и синьо, червено и зелено, жълто и сиво. Имайте предвид, че ярките цветове в банята са винаги на разположение, за да осигурят желания акцент. Но все пак не трябва да има прекалено много от тях. Цветните кърпи, например, могат да се окажат напълно достатъчни и да „подправят“ цветовата схема на вашата баня. Или пък за да добавите цвят към вашата баня, бихте могли да  заложите на ефектни, цветни плочки.