София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Константин Бачийски отново дарява 30 000 лева за здравето на бургазлии

Можете да гласувате за каква апаратура да бъдат предоставени

Константин Бачийски отново дарява 30 000 лева за здравето на бургазлии

Можете да гласувате за каква апаратура да бъдат предоставени

7 месецаОбщество 2 Боряна Райчева


Кандидатът за кмет от ПП "Средна европейска класа" Константин Бачийски дарява заплатата си като общински съветник в предходния мандат и призовава бургазлии да изберат от петте предложения с апаратура за различни отделения на УМБАЛ – Бургас.

 Дарението е част от кампанията „Повече здраве за Бургас“, която Константин Бачийски провежда за поредна година. Инициативата е продиктувана от убеждението му, че работата в полза на обществото трябва да е кауза, а не източник на доходи и тъй като заплатите на общинските съветници идват от данъците на гражданите и хората сами трябва да решат за какво да бъдат изразходени.

 Средствата са 30 000 лв. От СЕК са направили усилия, като лично са говорили с представители на различни отделения на Бургаската болница, за да разберат от каква апаратура имат най-голяма нужда. Днес в щаба на СЕК, с помощта на журналисти от местни медии, бяха определени петте предложения, за които бургазлии ще гласуват.

 „Всяко от тях е на различна стойност, като ако от класираното на първо място останат средства, с останалите ще бъде закупено това на следващата позиция. В случай, че сумата е по-голяма от тези 30 000лв., това ще е старт на нова кампания за набиране на средства”, заяви Константин Бачийски.

Предложенията, за които можете да гласувате са:

Апарат за механична вентилация в Спешно отделение на стойност 16 800 лв. Наличният в момента е единствен и амортизиран.

Ехограф за Спешно отделение на стойност 12 000лв. за бързо диагностициране на спешни пациенти при застрашаващи живота състояния

Портативен ехофраф за Второ детско отделение за трансдюсери за коремни органи и сърце. Апаратът служи за ултразвуково изследване на коремните органи и сърцето при деца от 2 до 18-годишна възраст. Цената му е около 10 000лв.

Електроножове и операционна маса за Операционния блок на УМБАЛ Бургас на стойност 30 000лв.

Лампи за операционния блок на стоност между 15 000лв. и 16 000лв.

 До 23-ти октомври всеки желаещ може да се включи в кампанията „Повече здраве за Бургас“, за да посочи едно от петте предложения, към което да бъде насочено дарението.