София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

КОНТРАПРОТЕСТ НА ПОЛИЦАИТЕ: Излизат демонстрантите срещу правителството

"Скъпи служители в структурите на МВР, искайте първо реформа, после увеличение на парите"
2 мЕвроком 2855

Майките от "Системата ни убива" излизат на контрапротест срещу служителите на МВР, които ще протестират срещу увеличението на заплатите им, което е 15%. Контра протестът ще се проведе на 29.11.2020г. на площад ‘’Независимост’’от 13.00ч.

"Поради недопустимо поведение, неадекватни действия, бездействия, обиди от страна на полицаите към протестиращите, включително и използването на физическа сила, продиктувана от озлобяване, решихме да организираме контрапротест. Между двата протеста на полицаите се видя, че те се борят само за повече пари, но не и за реална реформа на системата. Затова, протестиращите решихме да организираме контрапротест по време на техния", допълни 

"Съжаляваме за единиците достойни полицаи в техните редици, но смятаме, че тяхното мълчание е съучастие за прогнилата им система. И нека ви напомним, скъпи служители в структурите на МВР, искайте първо реформа, после увеличение на парите", пишат още организаторите, които са НГИ’’Системата ни убива’’, Орловград-Протест Блокада, Палатков лагер при Президентството, Палатков лагер пред Софийския университет.

Припомняме, че полицаите готвят протест в неделя (29 ноември) от 13:00 ч. пред сградата на парламента, с което да изразят несъгласието си с 15-процентно увеличение на заплатите в системата на МВР. По думите им това е недостатъчно и няма да го приемат.