София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Костадин Паскалев: Абсурдно е да няма екооценка за пътеката в Рила

Бившият министър е на мнение, че решенията, които се взимат говорят за унищожени държавни системи

Костадин Паскалев: Абсурдно е да няма екооценка за пътеката в Рила

Бившият министър е на мнение, че решенията, които се взимат говорят за унищожени държавни системи

4 мПолитика 1141 Боян Марков


"Всичко онова, което става в околната среда на България и начина по който се взимат решенията и се управлява говорят за едно единствено нещо. Унищожени държавни системи на управление." Това сподели бившият министър на регионалното развитие и благоустройство Костадин Паскалев и допълни:

"Съответното ръководство на парка е подчинено на Министрество на околната среда и водите съответната регионална инспекция за опазване на околната среда и водите също е подчинена на това министерство. Две институции, които имат отношение към одобряването на един проект, който се реализира на територията на народен парк. При тази ситуация е абсурдно да няма екологична оценка, която да каже относимо ли е към опазването на околната среда реализация на подобен проект или не."

"Самата идея е абсолютно нецелесъобразна според мен. Одобрен проект, избран изпълнител. Премиерът сме го виждали във всякакви роли. Виждали сме го като полицай, виждали сме го като шофьор на собствения си автомобил, сега го виждаме като от ДНСК - човек, който спира строителството. Това говори за унищожени управленски системи."

Относно изсипалия се порой на предната вечер, Костадин Паскалев заяви:

"Г-жа Фандъкова е била цяла нощ по местата където е имало щети и последствия от наводнението. А дали е била в "Манастирски ливади"? Дали е видяла там дали има улици, мостове, дали гражданите имат нормално обслужване, въпреки че плащат високи данъци и такси?"

Според Паскалев, хората в квартал "Манастирски ливади" нямат достъп до жилищата си.

"Тук става дума за нещо абсурдно. Две институции, подчинени на едно и също министерство допускат един абсурден проект да се реализира в един народен парк.", завърши бившият министър.