София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Куркински: На нас като народ ни се случиха много по-страшни неща от COVID-19

"Това не е първата толкова лоша година за нас", категоричен е актьорът и режисьор
4 мОбщество 689 Боян Марков

"На нас като народ ни се случиха много по-страшни неща от COVID-19". Това заяви в интервю за Дарик актьорът и режисьор Мариус Куркински.

"Това не е първата толкова лоша година за нас. Ние живеем в криза вече близо три десетилетия, а и още назад, почти през целия век", допълни още той.

Куркински е на мнение, че хората на хората на изкуството не бива да говорят в момента за своите проблеми, защото други са в много по-тежко състояние в момента – като лекарите и определени обществени прослойки, които наистина страдат много.

"Пандемията се оказа удобна, за да се прикрият много по-големи злини, извършени с хората още от началото на прехода, които нанесоха поражения върху поколения българи", изрази своите опасения големият актьор.

"Ние и без тази криза бяхме приключили с много неща в себе си, като свободата и вярата", подчерта още той.

"Беше демонстриран този начин на живеене преди пандемията много агресивно. Това е потребителско живеене без ценности, с разбиване на семейството и най-вече на вярата", изрази своето възмущение режисьорът и актьор.

"Апелирам винаги към хората на изкуството да не се обясняват, да не се оплакват публично. Защото ако има нещо, което трябва да се свърши и изпълни в професията или изкуството няма кой да те спре да го направиш. Така че ние в случая трябва да замълчим малко пред дейността и пред страданието на други хора", категоричен бе Куркински.